Logo.png

Avantajele gazonului artificial sportiv

poza gazon multisport vaslui

Teren de sport multifunctional (handbal, baschet, tenis)  la Muntenii de Sus, Vaslui
Gazon artificial de 20 mm montat de echipa Hattrick Sport

Pornind de la conceptul comuniunii omului cu natura, stim deja ca tot ce este natural e mai sanatos, mai frumos, mai potrivit pentru noi. Pentru ca este “viu”. In anumite cazuri insa, paradoxal, interventia omului asupra naturalului a adus unele beneficii atat naturii cat si lui insusi. In categoria aceasta intra si folosirea gazonului artificial la constructia terenurilor sportive. O sa vedem in urmatoarele randuri care sunt motivele pentru care, gazonul sintetic si-a castigat notorietatea printre alegerile sportivilor si cum acesta este mai bland cu mediul inconjurator. 

Primul gazon artificial a fost construit in Houston, Texas, in 1966. Dar la inceputul sec XXI fenomenul a devenit mondial si datorita certificarii duble create de FIFA: “Quality Pro” pentru campionatele profesionale si “Quality” pentru jocurile de amatori.

Gazonul sintetic are toate calitatile dorite pentru a concura cu cel natural. Acesta este fabricat in asa fel incat sa indeplineasca toate cerintele tehnice ale jocurilor sportive si sa imite atat aspectul cat si calitatile de joc ale gazonului natural.

Cei mai importanti factori care au dus la raspandirea rapida a gazonului artificial in lume au fost:  intretinerea usoara si la costuri mici precum si durabilitatea acestuia. Un teren de sport cu gazon artificial este potrivit pentru utilizare intensa si poate fi folosit 7 zile din 7 chiar daca vremea este ploioasa sau umeda, fara a fi afectata suprafata de joc. In schimb, un gazon natural poate fi exploatat aproximativ 250-300 de ore pe an si se poate distruge daca se joaca pe vreme cu precipitatii.

De ce gazonul artificial dureaza mai mult timp?

Un avantaj al gazonului artificial este rezistenta acestuia la agentii climatici. Chiar daca nu se vede, substratul gazonului artificial are un rol foarte important. El este alcatuit dintr-un material permeabil si are un sistem de drenaj care impiedica formarea de balti pe teren. Astfel, terenul poate fi folosit si imediat dupa o furtuna.

O alta caracteristica importanta a ierbii sintetice, de calitate, este ca isi pastreaza culoarea vie. Acest lucru este posibil deoarece materialul firelor de iarba este conceput in asa fel incat sa fie rezistent la razele ultraviolete. In acest fel, terenul sportiv va avea mereu un aspect impecabil. Acesta este unul din motivele pentru care, firma noastra, HATTRICK SPORT, lucreaza doar cu produse premium. Experienta ne-a dovedit ca doar acestea intrunesc toate calitatile unui gazon artificial care se apropie cel mai mult de unul natural, care, in plus, are avantajul de a fi mai durabil in timp si mai usor de intretinut.

De ce gazonul artificial este mai usor de intretinut decat cel natural?

Iarba naturala trebuie tunsa saptamanal, tratata pentru a preveni eventualele boli, fertilizata si udata. Un gazon sintetic necesita o curatare/periere cu utilaje specifice sau chiar manual cu perii speciale, pentru a ridica firul de iarba si pentru a mentine infillul constant peste tot. Interventii majore se fac doar atunci cand este cazul, o data la un an sau dupa o perioada mai lunga de timp pentru a schimba sau inlocui partial materialul de umplutura si pentru a repara covorul, in caz de accidente.

De ce gazonul artificial este mai prietenos cu mediul inconjurator?

Pentru a intretine un gazon din iarba naturala, acesta trebuie mereu udat, ceea ce inseamna un consum foarte mare de apa. Cele mai daunatoare naturii sunt in shimb pesticidele si erbicidele, fara de care, din pacate, iarba naturala nu isi poate pastra frumusetea.

Un alt aspect, la fel de important este ca la montajul gazonului sintetic pe terenul de sport se foloseste, in cele mai multe cazuri, cauciucul reciclat. Din acesta se produc granulele SBR ce sunt intrebuintate ca si material de umplutura. De asemenea se pot utiliza si granule de cauciuc EPDM. Ele ajuta si la crearea unei suprafete de joc mai moale si mai sigure pentru jucatori.

Din punct de vedere financiar, gazonul artificial necesita in mod evident o investitie initiala mai mare, dar trebuie considerata ca fiind o investitie pe termen lung. Datorita unei intretineri mai putin costisitoare, a posibilitatii unei utilizari multifunctionale si constante, un teren de sport cu iarba sintetica ofera o rentabilitate mai mare in timp.

PRO GAZON ARTIFICIAL SPORTIV

  • Aspect mereu impecabil al terenului de joc;
  • Conditii optime de joc, mai sigure;
  • Posibilitatea de utilizare multisport;
  • Utilizarea permanenta a gazonului, indiferent de conditiile meteorologice;
  • Costuri reduse de intretinere;
  • Prietenos cu mediul inconjurator: eliminarea consumului de apa, a pesticidelor, a erbicidelor; folosirea cauciucului SBR sau EPDM ca material de umplere;
  • Instalare rapida: pe un teren cu suprafata de 1000 mp, echipa noastra de la Hattrick Sport, poate monta gazonul sintetic in aproximativ 3-5 zile;
  • Pretabil atat pentru terenurile de amatori cat si pentru cele profesionale.

Din anul 2008 pe piata, societatea noastra ofera solutii specifice pentru constructia de baze sportive: terenuri de sport (fotbaltenismultifunctionale), piste de alergare, amenajarea suprafetelor in salile de sport, accesorii sportive. Pe langa experienta acumulata in montajul gazonului ne mai recomanda si calitatea produselor cu care lucram, precum si cei peste 450 de clienti multumiti.

Pe principiul romanului “sunt prea sarac sa-mi cumpar lucruri ieftine”, noi preferam sa importam doar gazon premium, care rezista mai mult in timp si se aseamana cel mai bine cu iarba naturala.

Pentru o oferta de pret personalizata ne puteti contacta, iar specialistii nostri va vor oferi solutia cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

Deschide chat
Ai nevoie de ajutor?
Echipa Gazon Sportiv