Fotbalul este unul dintre sporturile cele mai iubite din Romania, motiv pentru care din ce în ce mai multe persoane sunt interesate de:

Read more: „CÂT COSTĂ UN TEREN SINTETIC DE MINIFOTBAL?”


Tenisul modern de astăzi este un sport apărut în Anglia la sfârșitul secolului al XIX-lea, jucat fie între doi jucători (simplu), fie între două echipe a câte doi jucători (dublu). Aceștia trebuie să lovească  mingea cu racheta și să o trimită la jumătatea terenului adversarului, încercând să marcheze un punct. Pentru a reuși acest lucru este nevoie ca adversarul să rateze lovirea mingii după prima săritură a acesteia. Read more: „TERENUL DE TENIS-DIMENSIUNI ȘI TIPURI DE SUPRAFEȚE”


ESTC VOCEA INDUSTRIEI GAZONULUI SINTETIC

ESTC – EMEA (E: Europe, ME: Middle East; A: Africa) SYNTHETIC TURF COUNCIL este o asociație, cu sediul în Bruxelles, ce are ca scop principal promovarea, dezvoltarea, creșterea și susținerea industriei gazonului sintetic.

ESTC este vocea acestei industrii ce își propune să-și atingă scopul printr-o strânsă colaborare cu toate părțile implicate. Și-anume: membrii organizației, utilizatorii finali, organele de conducere sportivă și legiuitorii.

ESTC activează în urmatoarele zone: EUROPA, ORIENTUL MIJLOCIU și AFRICA. Prin intermediul unui parteneriat cu STC din AMERICA DE NORD, ESTC își ajută membrii să realizeze o abordare globală.

Read more: „HATTRICK SPORT – MEMBRĂ A ESTC”


Originile fotbalului

Fotbalul este unul dintre cele mai populare, apreciate si urmarite sporturi din intreaga lume. Acesta imbina cu succes abilitatile de intuitie, forta, de viteza si chiar de inteligenta a jucatorilor.

Numele sau provine din englezescul „football”, unde „foot” inseamna „picior” si „ball” inseamna „minge”. Astfel, aceasta denumire sugereaza  caracteristica principala a acestui sport, si anume ca jocul impune lovirea unei mingi cu piciorul. Read more: „DIMENSIUNILE TERENULUI DE FOTBAL”


MINIFOTBALUL – UNUL DINTRE SPORTURILE CELE MAI POPULARE DIN ROMANIA

Minifotbalul este un joc de fotbal cu mai putini jucatori in comparatie cu cel standard. El se joacă în format 6 la 6, fiecare echipă are câte 5 jucători de câmp și 1 portar iar suprafața de joc este acoperita de un gazon artificial special jocului de minifotbal. Read more: „DIMENSIUNILE TERENULUI DE MINIFOTBAL”


 

Teren de sport multifunctional (handbal, baschet, tenis)  la Muntenii de Sus, Vaslui
Gazon artificial de 20 mm montat de echipa Hattrick Sport

 

 

Pornind de la conceptul comuniunii omului cu natura, stim deja ca tot ce este natural e mai sanatos, mai frumos, mai potrivit pentru noi. Pentru ca este “viu”. In anumite cazuri insa, paradoxal, interventia omului asupra naturalului a adus unele beneficii atat naturii cat si lui insusi. In categoria aceasta intra si folosirea gazonului artificial la constructia terenurilor sportive. O sa vedem in urmatoarele randuri care sunt motivele pentru care, gazonul sintetic si-a castigat notorietatea printre alegerile sportivilor si cum acesta este mai bland cu mediul inconjurator.

Read more: „AVANTAJELE GAZONULUI ARTIFICIAL SPORTIV”


 

Contrar aparentelor sau asteptarilor, gazonul artificial necesita si el o intretinere periodica. Fata de gazonul natural, intretinerea gazonului artificial este  mai putin costisitoare si acest lucru face ca in timp un teren sportiv amenajat cu gazon artificial sa fie mai ieftin. Procedurile de mentenanta corecte garanteaza conditii optime de joc, astfel incat performantele tehnico sportive sa ramana neschimbate si sa garanteze mentinerea parametrilor biomecanici, cum ar fi: revenirea si rularea mingii, absorbtia socului, capacitatea buna de tractiune. In plus, o intretinere corecta limiteaza riscul de ranire a sportivilor si prelungeste durata de viata a terenului sintetic. Read more: „INTRETINEREA TERENURILOR SPORTIVE CU GAZON ARTIFICIAL”